Technisch Werken

Langzamer rijden maakt ruimte voor de bouw van 75.000 nieuwe woningen in 2020

RTL Nieuws heeft bekend gemaakt dat het verlagen van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur op autosnelwegen er voor kan zorgen dat er meer woningen gebouwd kunnen worden. Er zouden dan 75.000 woningen kunnen worden gebouwd in 2020.

Het verlagen van de maximale snelheid is een maatregel die op korte termijn de uitstoot van stikstof aanzienlijk kan verlagen. Toch is de politiek het op dit punt nog niet eens. VVD wil de maximale snelheid liever niet verlagen. Deze politieke partij was juist in het verleden groot voorstander voor het verhogen van de maximale snelheid naar 130 km per uur op bepaalde wegen. De politieke partijen lijken op korte termijn echter weinig andere oplossingen te hebben. Ook een autoloze zondag heeft het als oplossing in de Tweede Kamer niet gehaald.

Desondanks wil men ook verder met de bouw van nieuwe woningen in Nederland. De bouwsector wordt nu door de stikstofuitspraak aanzienlijk hard geraakt en wordt tevens het tekort aan woningen niet opgelost.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!