Technisch Werken

Langere tijdelijke contracten voor werknemers

Minister Kamp werkt aan een plan om de mogelijkheden te vergroten om medewerkers langer met een tijdelijk contract te laten werken. Hierbij wil hij ook kijken naar andere mogelijkheden om de arbeidsmarkt effectiever te laten werken. Dit gaf Henk Kamp in een debat aan op donderdag 9 februari 2012 met de Tweede Kamer. De Kamer heeft dit voorjaar een hoorzitting over flexibiliteit en zekerheid op de arbeidsmarkt. Minister Kamp kijkt hier naar uit.

Na afloop van deze hoorzitting zal het kabinet kunnen schetsen hoe zij de flexibele arbeidsmarkt zien aldus Kamp. In de zomer wil hij de Kamer hier verder over spreken. Vooralsnog worden de werkgevers en de vakbeweging niet gevraagd om deel te nemen aan de besluitvorming over de aanpassing van de duur van tijdelijke contracten.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Geplaatst in Nieuws