Technisch Werken

Laatste halogeenfabriek Philips Lighting gesloten in 2018

Philips Lighting zal haar laatste fabriek voor halogeencomponenten in Europa gaan sluiten. De Philipsfabriek voor onderdelen van halogeenlampen zal in augustus 2018 dicht gaan. Door de sluiting van de fabriek zullen waarschijnlijk 158 banen verdwijnen. De keuze voor de sluiting van de fabriek van Philips Lighting heeft te maken met de nieuwe koers van het bedrijf. Philips Lighting gaat zich namelijk meer concentreren op slimme led-verlichtingssystemen. Dit soort verlichtingssystemen maakt vaak onderdeel uit van de domotica van een woning of de domotica van utiliteitscomplexen. Omdat steeds meer bedrijven en consumenten interesse hebben in domoticasystemen zal ook de vraag naar slimme ledverlichting toenemen.

De vraag naar halogeenlampen zal echter dalen. De Europese Unie heeft bovendien een ban aangekondigd het verkopen van halogeenlampen. Dit verbod zal op 1 september 2018 ingaan. Halogeenlampen zijn varianten op gloeilampen en verbruiken veel energie. Op dinsdag werd overigens ook bekend gemaakt dat Philips gaat bezuinigen op haar research en development afdeling van de High Tech Campus in Eindhoven. Op die onderzoeksafdeling worden 118 van de ruim 350 arbeidsplaatsen geschrapt. Philips Lighting heeft in 2018 wereldwijd meer dan 33.000 medewerkers in dienst.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!