Technisch Werken

Laadpalenfabrikant Alfen heeft hoge verwachtingen over beursgang 2018

Laadpalenfabrikant Alfen zal in 2018 naar de beurs gaan. Het bedrijf verwacht met haar beursgang tot wel 147 miljoen euro op te halen. Tot 21 maart 2018 kunnen geïnteresseerde beleggers zich melden. Op 22 maart zal er een beursnotering plaatsvinden voor de fabrikant van laadpalen voor elektrische auto’s. Het gehele bedrijf Alfen zou ongeveer 225 miljoen tot 300 miljoen euro waard zijn.

Energietransitie
Er zullen ongeveer 42,5 procent van de aandelen Alfen op de markt worden gezet. Dat zijn in totaal ongeveer 8,5 miljoen aandelen. De waarde van een aandeel zal ongeveer uitkomen op 11,25 tot 15 euro per stuk. De naamsbekendheid van Alfen moet door de beursgang worden bevorderd. Vooral grote bedrijven die actief zijn in de energietransitie zullen geïnteresseerd zijn aldus Alfen.

Elektrisch rijden
Het is natuurlijk logisch dat er meer laadpalen nodig zijn voor de infrastructuur die elektrisch rijden mogelijk maakt. De energietransitie in de voertuigenbranche komt langzaam op gaan. Toch zijn veel autoproducenten wel bezig met de ontwikkeling van elektrische auto’s of ze maken elektrische varianten voor hun bestaande automodellen. Het zal nog wel even duren voordat er meer elektrische auto’s op de Nederlandse wegen verschijnen dan auto’s met een verbrandingsmotor die op benzine of diesel rijd.

Klimaatneutraal
Elektrisch rijden is natuurlijk nog niet klimaatneutraal of CO2 neutraal. De auto’s moeten uiteraard geproduceerd worden en verbruiken elektriciteit die als het goed is duurzaam wordt opgewekt. Dat zorgt er in ieder geval voor dat deze auto’s altijd een bepaalde mate van belasting hebben op het milieu.

Denk bijvoorbeeld aan de banden die versleten worden en andere onderdelen die worden vervangen. Toch is elektrisch rijden wel beter voor het milieu dan het rijden op fossiele brandstoffen. In die zin is elektrisch rijden wel minder schadelijk voor het milieu. Dat maakt dat ook een laadpalenfabrikant in de toekomst een grotere rol gaat krijgen. De waarde van het bedrijf Alfen kan behoorlijk stijgen wanneer er meer laadpalen geplaatst worden in Nederland.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!