Technisch Werken

Laadpalenfabrikant Alfen gaat voor lagere prijs naar de beurs in 2018

Alfen is de laatste tijd een aantal keer in het nieuws geweest. De laadpalenfabrikant had namelijk plannen om naar de beurs te gaan en deze plannen worden nu ook daadwerkelijk ten uitvoer gebracht. Echter bleek de verwachte interesse onder investeerders vrij laag. Daarom gaat Alfen voor een lagere prijs dan verwacht naar de beurs.

Donderdag 22 maart 2018 werd voorafgaand aan de beursgang van het bedrijf bekend gemaakt dat een aandeel in Alfen ongeveer 10 euro zal gaan kosten. Het bedrijf had eerder nog rekening gehouden met een bedrag van 11,25 euro tot 15 euro per aandeel voor het bedrijf.

De prijs van 10 euro per aandeel zorgt voor een totale opbrengst 85 miljoen euro voor eigenaar Infestos. Deze investeerder zal in totaal 8,5 miljoen aandelen verkopen. In totaal zullen een aantal banken gezamenlijk voor 13 miljoen euro aan aandelen opkopen. Wanneer de banken deze optie daadwerkelijk gaat gebruiken zal 48,8 procent van het bedrijf in aandelen naar de beurs worden gebracht.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!