Technisch Werken

Kunnen techbedrijven vanaf 2019 ook in de VS miljardenboetes verwachten bij overtredingen?

De Amerikaanse president Donald Trump is het eens met de aanpak van de Europese Unie met betrekking tot grote techgiganten. Binnen de EU kunnen grote technologiebedrijven grote boetes verwachten als ze de wetten overtreden. Volgens Donald Trump zou men dergelijke boetes ook mogelijk moeten maken in de Verenigde Staten. Volgens de Amerikaanse president zijn de boetes een effectieve manier om geld binnen te halen voor de Amerikaanse overheid. Donald Trump heeft echter tegen de CNBC aan dat de bedrijven geweldig zijn maar voegde daar aan toe dat er volgens hem “iets gaande” is wat betreft hun macht.

De afgelopen jaren heeft de Europese Unie een aantal onderzoeken gedaan naar de dominante marktpositie van techbedrijven. Deze onderzoeken hebben in een aantal gevallen er voor gezorgd dat er forse boetes werden uitgedeeld. Deze boetes liepen op tot een aantal miljarden euro’s. Zo heeft Google bijvoorbeeld de afgelopen jaren al drie boetes gekregen met een totaalbedrag van 8,2 miljard euro. In 2016 heeft Apple een boete gekregen van maar liefst 13 miljard euro. Trump geeft aan dat de Europese Unie door deze boetes veel geld verdient. Volgens hem zou Amerika dat ook moeten doen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!