Technisch Werken

Krimp Nederlandse industrie eind 2019

De bedrijfsomstandigheden in de Nederlandse industrie verslechteren voor het eerst in zes jaar tijd. Dit komt naar voren uit de inkoopmanagersindex van Nevi. In deze index is de daling goed merkbaar in het indexcijfer van 49,6 punten. Een indexcijfer onder de 50 punten duid op een daling in het aantal activiteiten en een indexcijfer boven de 50 juist op groei. Eerder stond het indexcijfer nog op een stand van 50,3 punten. maandag 2 december 2019 werd echter bekend gemaakt dat het indexcijfer is gedaald naar 49,6 punten.

Bart Vos, professor aan de Maastricht University, heeft in een reactie aan dat een daling in de industriële activiteiten al een tijdje werd verwacht. Inmiddels is men echter onder de “magische” grens van 50 punten is gekomen. Volgens hem gaat het nog om een bescheiden daling. Desondanks is het wel de eerste krimp in de Nederlandse productiesector in zes jaar tijd. De index komt tot stand door informatie van inkoopmanagers van ondernemingen. De inkoopmanager geven aan of ze een krimp verwachten of juist een groei. Deze informatie wordt verwerkt tot een inkoopmanagersindex die een totaalbeeld moet schetsen van de verwachtingen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws