Technisch Werken

Koopwoningen stijgen minder sterk in prijs in februari 2019

De prijzen van bestaande koopwoningen stegen in februari 7,5 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2018. Dat werd donderdag 21 maart 2019 bekend gemaakt door het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens deze organisaties is dit de laagste prijsstijging op de woningmarkt sinds september 2017. De prijzen van koopwoningen lagen in januari nog ongeveer 8,7 procent hoger ten opzichte van een jaar terug.

Kort geleden ging de woningprijs nog sterk omhoog maar inmiddels neemt de prijsstijging iets af. Het dieptepunt op de woningmarkt was in juni 2013 tijdens de economische crisis. Sinds dat moment is er duidelijk een stijging zichtbaar in de woning prijzen. Vaak worden de prijzen op de woningmarkt met het dieptepunt vergeleken en met 2008. Dat jaar was namelijk het recordniveau op de woningmarkt op het gebied van woningprijzen. De maand augustus 2008 waren de woningprijzen op het hoogste niveau voor de economische crisis. Inmiddels is de crisis voorbij en in mei 2018 bereikte de prijsindex voor bestaande woningen voor het eerst een hoger niveau dan het recordniveau dat gemeten werd in de maand augustus van 2008.

Als men de huidige woningprijzen gaat vergelijken met het prijsniveau in 2013 dan liggen de prijzen voor de huidige woningen ongeveer 35,5 procent hoger. Ten opzichte van de piek in 2008 waren woningen in februari 6,4 duurder. Door het Kadaster werden in februari 15.470 woningverkopen geregistreerd.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!