Technisch Werken

Komt er een nieuwe economische crisis in 2018?

De economische crisis en de kredietcrisis zijn voorbij. Banken en andere hypotheekverstrekkers hebben de voorwaarden voor hypotheken aangepast waardoor mensen minder fors kunnen lenen voor een woning waardoor de kans kleiner wordt dat woningen ‘onder water’ komen te staan. Toch zijn veel mensen wat huiverig en terughoudend als ze naar de rooskleurige berichten over de economie kijken.

Laatste economische crisis zorgt voor terughoudendheid
Uit een peiling van ING Bank onder haar klanten kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden een zeepbel op de beurzen en de woningmarkt voor mogelijk houdt. Ongeveer de helft van deze groep verwacht dat een komende economische crisis zelfs nog een grotere impact zal hebben als de laatste economische crisis. De afgelopen economische crisis was volgens sommigen de ergste economische crisis sinds de jaren dertig van vorige eeuw

Economische crisis op korte termijn onwaarschijnlijk
ING-hoofdeconoom Marieke Blom geeft aan dat een aantal consumenten en bedrijven getraumatiseerd zijn door de langdurige economische crisis. Ze geeft aan dat ze de angst begrijpt maar dat er feitelijk geen reden is om bezorgd te zijn over de economische toekomst. Het herstel van de economie is volgens haar breed gedragen met solide fundamenten. Er zou geen sprake zijn van oververhitting. De kans dat er in 2018 een economische crisis zal komen is heel klein misschien zelfs uitgesloten. Economen verwachten voor het komende jaar een economische groei van gemiddeld drie procent. In 2017 kwam de economische groei uit op 3,5 procent en dat zijn mooie cijfers.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!