Technisch Werken

Jaguar Land Rover geeft impuls aan werkgelegenheid Verenigd Koninkrijk vanaf 2016

Autoconcern Jaguar-Land Rover gaat investeren in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf is van plan tienduizend banen te scheppen voor de fabricage van onder andere elektrische auto’s. Deze fabricage moet in Engeland worden gedaan waardoor in da land tienduizend extra banen kunnen worden gerealiseerd. Jaguar-Land Rover is in handen van het Indiase Tata Motors. Dit bedrijf heeft bekend gemaakt dat ze de productie wil gaan verdubbelen. Momenteel is de productie nog een half miljoen auto’s per jaar maar dat moet stijgen naar een miljoen auto’s per jaar. Dit maakte de Financial Times bekend.

Volgens topman Ralf Speth kan het personeelsbestand van het bedrijf worden verdubbeld als ook de productie verdubbeld. Dit benoemde hij tijden een bijeenkomst. De voorgenomen plannen van Jaguar zijn opmerkelijk als je kijkt naar de gemiddelde reacties die op de Brexit worden gegeven. Veel bedrijven aarzelen om in Engeland te investeren en sommige ondernemingen willen zelfs vertrekken uit het Verenigd Koninkrijk. Jaguar laat een heel ander beeld zien dit bedrijf wil juist investeren en dat is goed nieuws voor Engeland en de Engelse bevolking.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws