Technisch Werken

Jaguar gaat Nederlandse productie volledig elektrische I-Pace verhogen in 2018

Autoproducent Jaguar gaat de productie verhogen van de volledige elektrische Jaguar I-Pace voor de Nederlandse markt. Door de verhoging van de productie van de elektrische auto wordt voorkomen dat elektrische I-Pace nog voor de officiële marktintroductie al uitverkocht is. De opschaling van de productie moet er voor zorgen dat consumenten nog in 2018 de auto kunnen aanschaffen. Op die manier kunnen ze nog gebruik maken van de bijtelling van 4 procent die nog van toepassing is voor deze volledige elektrische auto’s. In 2019 zullen de bijtellingsregels veranderen voor volledig elektrische auto’s in Nederland.

Mensen die een volledige elektrische auto kopen en deze auto nog voor het einde van 2018 in gebruik nemen kunnen de komende vijf jaar nog profiteren van de huidige gunstige bijtelling. Vooral voor duurdere elektrische auto’s is het belangrijk dat men deze zo snel mogelijk aanschaft en in gebruik neemt. De overheid heeft plannen om de bijtellingsregels van auto’s die duurder zijn dan 50.000 euro te veranderen per 2019. De nieuwe bijtelling kan oplopen tot een hoogte van 22 procent. De elektrische auto van Jaguar, de I-Pace, behoort tot de duurdere auto’s en beschikt over twee elektromotoren. Deze elektromotoren gezamenlijk zijn goed voor 400 pk en 696 Nm koppel. De elektrische sportwagen kan in 4,8 seconden een snelheid van 100 kilometer per uur bereiken. Op een volledig opgeladen accu kan de auto 480 kilometer afleggen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!