Technisch Werken

Jaguar dreigt 90 miljard aan investeringen te schrappen vanaf 2018

Autoproducent Jaguar gaat mogelijk 80 miljard pond aan investeringen schrappen wanneer er voor het bedrijf geen concrete afspraken worden gemaakt over de toegang tot de Europese markt als Groot-Brittannië vertrekt uit de Europese Unie. Tachtig miljard Britse pond is ongeveer gelijk aan negentig miljard euro. Jaguar is de grootste producent van auto’s in het Verenigd Koninkrijk en heeft grote belangen in Europa. Daarom heeft het bedrijf grote behoefte aan zekerheid met betrekking tot de handelsbetrekkingen op de Europese markt.
Deze zekerheid is van doorslaggevend belang bij de beoordeling of er extra investeringen worden gedaan in de Britse markt. Jaguar wil de belangen van leveranciers en klanten waarborgen. Bovendien zijn er ongeveer 40.000 Britse werknemers die voor het bedrijf werken. Dat zorgt voor een grote verantwoordelijkheid. De topman van Jaguar Land Rover Automotive, Ralf Speth, heeft aangegeven dat de autofabrikant in het VK hoort. Door de Brexit-onderhandelingen kunnen de partners in de productieketen van het bedrijf een onzekere toekomst tegemoet gaan.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!