Technisch Werken

Italiaanse regering beschuldigd staalbedrijf ArcelorMittal van chantage op dinsdag 5 november 2019

De overheid van Italië heeft staalbedrijf ArcelorMittal van een aantal zaken beschuldigd. Zo zou het staalbedrijf schuldig zijn aan chantage aldus de Italiaanse overheid. De overheid van Italië deed de beschuldiging omdat staalbedrijf ArcelorMittal heeft besloten om een staalfabriek in het Zuid-Italiaanse Tarente toch niet over te nemen. Door deze beslissing verdwijnen er ongeveer vijfduizend banen bij deze staalproducent. De reden waarom ArcelorMittal wil af van de geplande overname van de staalfabriek in Tarente heeft te maken met het besluit van de Italiaanse regering om een milieugarantie voor de fabriek in te trekken.

Doordat deze milieugarantie wordt ingetrokken is de kans groter dat ArcelorMittal wordt aangeklaagd vanwege vervuiling. De milieugarantie bood het staalbedrijf bescherming tegen vervolging met betrekking tot milieuzaken. Nu de regering van Italië de milieugarantie heeft ingetrokken gaat de overname van de staalfabriek in Tarente mogelijk niet door. Dat is zeer tegen de zin van de Italiaanse minister van Economische Ontwikkeling Stefano Patuanelli. Deze minister reageerde dinsdag 5 november 2019 furieus op de actie van ArcelorMittal. “We laten het niet toe dat ArcelorMittal de Italiaanse regering chanteert met het ontslag van vijfduizend werkenden”, aldus Patuanelli in een reactie. Hij vervolgde met “afspraken zijn afspraken.” De Italiaanse regering en ArcelorMittal gaan woensdag met elkaar overleggen over deze kwestie.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!