Technisch Werken

Invoering uitstoottest zorgt voor stijging autoverkoop in augustus 2018

In de maand augustus 2018 is de verkoop van nieuwe personenauto’s in de Europese Unie behoorlijk toegenomen. Dit bericht werd bekend gemaakt door de brancheorganisatie ACEA op woensdag 19 september 2018. Deze organisatie geeft aan dat de groei in de autoverkoop vermoedelijk heeft te maken met de introductie van de WLTP-uitstoottest. Deze uitstoottest is per 1 september 2018 ingevoerd.

Verschillende autobedrijven hebben er voor gezorgd dat ze zo spoedig mogelijk hun automodellen hadden verkocht die waarschijnlijk de emissietest niet hadden gehaald. Volgens de ACEA steeg de autoverkoop in juli 2018 met 10,5 procent ten opzichte van een jaar eerder en in augustus kwam de stijging in de autoverkoop zelfs uit op 31,2 procent. Dat zijn aanzienlijke stijgingen ten opzichte van juni want in de maand juni was nog sprake van een verkooptoename van 5,2 procent.

Over het algemeen is de maand augustus ieder jaar de maand met de laagste verkoopcijfers. Daar is in de maand augustus van het jaar 2018 wel verandering in gekomen vanwege de emissietest. De afgelopen twee maanden werden in Europa ongeveer 2,4 miljoen nieuwe auto’s op kenteken gezet. In totaal groeide de autoverkoop in Europa de eerste acht maanden met 6,1 procent tot een verkoopcijfer van 10,8 miljoen wagens.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!