Technisch Werken

Investeerder Elliott neemt belang in ThyssenKrupp in 2018

Het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest vanwege onderhandelingen over een fusie met Tata Steel met betrekking tot de Europese activiteiten van beide bedrijven. Deze mogelijke samenvoeging is een bron van zorgen voor verschillende organisaties. Naast verschillende vakbonden zijn er ook andere organisaties die zich zorgen maken over de ophanden zijde fusie. Er is echter nog geen definitieve overeenkomst gesloten over de fusie.

Investeerder Elliott zou inmiddels een belang hebben genomen in ThyssenKrupp. De investeerder zou een aantal veranderingen willen doorvoeren. Zo zou de investeerder onder andere de topman Heinrich Hiesinger willen laten vertrekken. Deze topman zorgt niet voor een positieve verandering in het bedrijf. ThyssenKrupp heeft al een tijd last van dalende inkomsten en een gecompliceerde bedrijfsstructuur. Sinds het aantreden van Hiesinger in januari 2011 heeft ThyssenKrupp ongeveer 30 procent van zijn beurswaarde verloren. De samenvoeging met de Europese tak van Tata Steel is ook iets waar de investeerder invloed op zou willen uitoefenen. De komende weken zou de investeerder de meldingsdrempel van 3 of 5 procent van de aandelen voorbij gaan.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!