Technisch Werken

Innogy profiteert van resultaten netwerkdivisie in 2017

Het Duitse energiebedrijf Innogy is onder andere het moederbedrijf van Essent. Het is een bedrijf dat zich richt op het opwekken en verspreiden van elektrische energie. Daarvoor heeft het bedrijf een eigen netwerkdivisie en die divisie blijkt het goed te doen. In de eerste helft van 2017 heeft Innogy meert geld verdient. In 2016 is Innogy door het grote energiebedrijf RWE zelfstandig gemaakt. Sinds die tijd is Innogy vooral bekend als producent van hernieuwbare energie. In de eerste zes maanden van 2017 behaalde Innogy een aangepaste nettowinst van 857 miljoen euro. Dit is een stijging van 16 procent op jaarbasis. In totaal kwam de brutowinst uit op 1,7 miljard euro. Dit is een stijging van 4 procent.

Verschillende gedeelten van de organisatie vielen positief op. Zo werd door de kabeltak van Innogy een stijging van de brutowinst van 19 procent gehaald. Daardoor kwam de brutowinst in dit segment uit op 1,1 miljard euro. Deze winst werd vooral gerealiseerd vanwege de meevallende kosten voor het netwerk in Duitsland. Daarnaast zorgde het koude weer in het oosten van Europa er voor dat er gas werd getransporteerd door de leidingen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws