Technisch Werken

Inflatiecijfer maakt ECB bezorgd in 2019

De Europese Centrale Bank (ECB) is niet tevreden over het huidige inflatiepercentage. Dat is afgelopen donderdag naar voren gekomen uit de notulen die zijn opgesteld tijdens de laatste beleidsvergadering van de ECB in april. De huidige inflatie wordt door de beleidsmakers van de ECB “oncomfortabel laag” genoemd. Dat staat in de beleidsdocumenten van de centrale bank. Ondanks dat zijn de zorgen nog niet van die omvang dat het nodig is om in te grijpen.

Op dit moment, begin 2019, is de inflatie in de eurozone uitgekomen op 1,7 procent. Dit is aan de lage kant ten opzichte van de ECB doelstelling om de inflatie op ongeveer 2 procent te krijgen. Afgelopen weekend werd een interview gepubliceerd door de Italiaanse krant Corriere della Sera. Dit interview werd gehouden met de DNB-directeur Klaas Knot. Ook in dit interview kwam naar voren dat de inflatie nog niet op het gewenste niveau ligt. De directeur is van mening dat we er alles aan moeten doen om de economische vooruitgang te stimuleren. Er moet druk op de ketel worden gehouden aldus Knot. De groeicijfers van de economie moeten uiteindelijk er toe leiden dat het prijsniveau omhoog gaat.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!