Technisch Werken

Inflatie stijgt in oktober 2016 naar 0,4 procent

In de maand oktober van 2016 is de inflatie uitgekomen op 0,4 procent. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is dit percentage het hoogste van het afgelopen halfjaar. In de maand september werd nog een inflatie genoteerd van 0,1 procent. Dit percentage houdt in dat consumenten gemiddeld ongeveer 0,1 procent meer betaalden voor producten en diensten dan in dezelfde maand in 2015.

Oorzaak hogere inflatie
Het CBS geeft aan dat de inflatie onder andere wordt veroorzaakt door de benzineprijzen en dieselprijzen die hoger zijn geworden. De prijzen voor autobrandstoffen zijn volgens het CBS in meer dan een jaar niet zo hoog geweest als in oktober 2016. Gemiddeld kost een liter benzine in oktober gemiddeld 1,52 in Nederland. Dat is 4 cent meer dan in oktober 2015. Nederland heeft in verhouding tot andere Europese landen een lage inflatie. In de gehele eurozone was in oktober sprake van een inflatiepercentage van 0,5 procent. Nederland blijft daar met 0,4 procent onder. Het verschil in inflatie tussen Nederland en het gemiddelde van Europa is echter wel kleiner geworden.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!