Technisch Werken

Inflatie eurozone in juli 2019 op 1,1 procent

De inflatie in de eurozone is verder gedaald in de maand juli van 2019. Toen kwam de inflatie uit op 1,1 procent aldus het Europese statistiekbureau Eurostat. Dat is wederom een daling in de inflatie. Ten opzichte van de maand juni is de inflatie 0,2 procent gedaald. In de maand juni kwam de inflatie met 1,3 procent ook nog lang niet in de buurt van de richtlijn vanuit de Europese Centrale Bank. De ECB wil de inflatie namelijk richting de twee procent hebben om van een redelijk gezond inflatiepercentage te spreken.

Als men kijkt naar het inflatiepercentage van juli dit jaar dan is de inflatie wel met 0,9 procent gestegen als men de volatiele prijzen van voedsel, energie, alcohol en tabak niet mee berekent. De economie in Europa heeft een minder gunstige periode doorgemaakt en de economische groei gaat verder afvlakken. Als de economie de komende tijd niet verder gaat verbeteren zal de ECB waarschijnlijk stappen ondernemen. Waarschijnlijk gaat de depositorente verder naar beneden. Deze staat op dit moment al op een -4 procent. Een lagere rente heeft een effect op de hypotheekrentes en spaarrentes in Nederland en andere landen. De vraag is echter of de inflatie hiervan omhoog gaat. Eerdere renteverlagingen hebben wel een positief effect gehad maar op de lange termijn nauwelijks verschil gemaakt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws