Technisch Werken

Industriële productie in de eurozone is gedaald in november 2018

De productie van de industrie in de eurozone is in november vorig jaar gedaald. De daling kwam uit op 1,7 procent ten opzichte van de maand daar voor. Dat heeft het Europese statistiekbureau Eurostat maandag 14 januari 2019 bekend gemaakt. Volgens het statistiekbureau is de productie in verschillende productiesectoren in Nederland omlaag. Eurostat heeft aangegeven dat de grootste daling geregistreerd werd in de productie van onder andere kapitaalgoederen en duurzame consumentengoederen. Er zijn zorgen vanwege de daling in de productie.

Er zijn economen die delen dat daling van de industriële productie zal leiden tot een afzwakking in de economische groei in de eurozone van Europa. ING-analist Bert Colijn geeft aan dat als “de bbp-groei niet toeneemt ten opzichte van de 0,2 procent groei in het derde kwartaal het moeilijk gaat worden om de voorspelde groei van 1,7 procent te halen voor 2018″. Niet alleen in de Eurozone daalde de productie van de industrie. Deze daling was merkbaar in de gehele Europese Unie. Daar nam de industriële productie in totaal met 1,3 procent af. Dit in tegenstelling tot de maand daarvoor toen een stijging van 0,1 procent werd gemeten.  

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!