Technisch Werken

In Nederland staan meer dan 53.000 woningen die ruim 1 miljoen waard zijn in 2019

In Nederland staan steeds meer miljoenenwoningen. Dat blijkt uit een onderzoek van taxatiebedrijf Calcasa. In 2019 zijn er in Nederland ongeveer 53.000 miljoenenwoningen. Dat aantal is 34 procent hoger dan het aantal miljoenenwoningen dat in 2017 aanwezig was in het Nederlandse woonbestand. Volgens Calcasa is het grootste aantal miljoenenwoningen te vinden in de regio Groot-Amsterdam.

Met name in de hoofdstad zelf zijn veel woningen te vinden die een miljoen euro of meer kosten. De tien straten met de meest miljoenwoningen bevinden zich allemaal in Amsterdam. Verder zijn er procentueel de meeste miljoenenwoningen te vinden in de regio Gooi en Vechtstreek. De duurste straat van Nederland ligt ook dit jaar weer in Wassenaar. Gemiddeld kost een huis aan de Wassenaarse Konijnenlaan 2,5 miljoen euro. Calcasa geeft aan dat er in Nederland in totaal 53 buurten zijn waarin de meerderheid aan woningen een waarde heeft die hoger is dan een miljoen euro. Dat zijn volgens Calcasa zes keer zo veel als vier jaar geleden. Inmiddels heeft Almere een buurt met miljoenenwoningen namelijk de wijk Overgooi.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!