Technisch Werken

In het tweede kwartaal van 2019 werd 5,3 procent meer geïnvesteerd in vaste activa in Nederland

De investeringen in vaste activa gingen omhoog in het tweede kwartaal van 2019. In dat kwartaal nam de investering in vaste activa volgens het CBS toe met 5,3 procent. Het CBS verstaat onder vaste activa onder andere gebouwen zoals woningen, utiliteit en bedrijfspanden. Ook machines, vliegtuigen en andere grote kostbare kapitaalgoederen worden tot de vaste activa gerekend. Volgens het CBS hing de toename in de investeringen in de vaste activa samen met de hoge bezettingsgraad van machines in de industrie.

De bezettingsgraad van machines was ook in de maand juli aan het begin van het derde kwartaal hoger dan de gemiddelde bezettingsgraad in 2018. Volgens het CBS hebben ook consumenten een belangrijke bijdrage geleverd aan de economische groei. Volgens de statistiekorganisatie hebben consumenten in het tweede kwartaal 1,7 procent meer geld uitgegeven ten opzichte van een jaar geleden. De consumentenuitgaven stegen in het eerste kwartaal van 2019 nog met 0,7 procent. Ook in het derde kwartaal namen de consumentenuitgaven toe. Er werd in het tweede kwartaal onder andere meer geld uitgegeven aan woninginrichting, kleding en elektrische apparaten.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!