Technisch Werken

In 4de kwartaal 2018 stonden 264.000 vacatures open op de arbeidsmarkt

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek stonden er aan het einde van 2018 enorm veel vacatures open op de arbeidsmarkt van Nederland. Volgens de nieuwe cijfers van het CBS stond in het laatste kwartaal van afgelopen jaar 264.000 vacatures open. Dat maakt het laatste kwartaal van 2018 inmiddels het derde kwartaal op rij waarin een recordaantal openstaande vacatures bereikt.

Het aantal vacatures neemt toe op de arbeidsmarkt maar de werkloosheid neemt nauwelijks toe. Dat zorgt er voor dat er een krapte ontstaat op de arbeidsmarkt. Volgens het CBS zijn er aan het einde van afgelopen jaar ongeveer 2.000 extra vacatures bijgekomen in de zorgsector. Ook in de bouw en bij het openbaar bestuur is het aantal vacatures gestegen.

In deze sectoren nam het aantal vacatures ook toe met ongeveer duizend banen. Het lijkt er op dat ook in 2019 het aanbod aan vacatures verder gaat toenemen ten opzichte van het aanbod op de arbeidsmarkt. Daardoor zal de krapte alleen maar verder toenemen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!