Technisch Werken

In 2020 worden waarschijnlijk geen 75.000 nieuwe woningen gebouwd

Het afgelopen jaar zijn er in Nederland ongeveer 71.000 nieuwe woningen gebouwd volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat maakte 2019 tot een nieuw record. Sinds 2009 zijn er in Nederland niet zoveel woningen gebouwd. Bovendien zijn er ook nog woningen gesplitst en zijn kantoorpanden en utiliteit omgebouwd tot woningen. daardoor ontstonden er in 2019 in totaal 77 nieuwe woningen.

Hoewel dit een hoopvol bericht is kan men niet zeggen dat het goed blijft gaan met de woningbouw in Nederland. In 2020 zullen er namelijk aanzienlijk minder woningen worden gebouwd. Het kabinet heeft aangegeven dat er jaarlijks 75.000 woningen bijgebouwd moeten worden in Nederland. Dit aantal wordt echter niet gehaald in 2020. Dat komt onder andere vanwege de teruggeloop in de vergunningverlening voor woningbouw in Nederland. Deze terugloop in vergunningverlening heeft onder andere te maken met stikstof en PFAS.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!