Technisch Werken

In 2019 werkloosheid op 3,5 procent?

De Nederlandse economie heeft in 2017 heeft een groei doorgemaakt van 3,3 procent. Dat is een zeer sterke groei en de komende jaren zal het met de economie naar verwachting alleen nog maar beter gaan. Dat houdt in dat ook in 2018 een economische groei genoteerd kan worden. Dat is goed nieuws voor bedrijven. De koopkracht neemt toe, het consumenten vertrouwen stijgt en ook het producentenvertrouwen is toegenomen zoals blijkt uit een eerder artikel op deze website. Al deze ontwikkelingen hebben echter ook positief effect op de arbeidsmarkt. De werkgelegenheid is in 2017 toegenomen en zal waarschijnlijk in 2018 waarschijnlijk ook een positieve ontwikkeling doormaken.

Laagste werkloosheid in jaren
Volgens De Nederlandse Bank maakt de werkgelegenheid in Nederland de sterkste groei in tien jaar door. In minder dan vier jaar tijd is het aantal werklozen in Nederland gedaald met 300.000 personen. Ook voor de komende jaren zal de werkloosheid afnemen aldus DNB. Voor 2019 wordt zelfs een schatting gemaakt van een werkloosheid van 3,5 procent. Dat is de laagste werkloosheid in jaren. DNB-econoom Job Swank noemt de werkloosheid in Nederland ook superlaag. Als in 2019 de werkloosheid daadwerkelijk op 3,5 procent uitkomt dan is dat een bijzonder gunstige ontwikkeling voor de werkgelegenheid. De laatste keer dat er in Nederland zo weinig mensen zonder betaalde baan zaten, was rond de eeuwwisseling.

 

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws