Technisch Werken

In 2019 recordaantal hypotheekaanvragen in Nederland

Het aantal hypotheekaanvragen in Nederland is het afgelopen jaar gestegen tot een nieuw record. Dit is maandag naar voren gekomen uit cijfers van het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Uit deze cijfers komt naar voren dat er het afgelopen jaar 430.076 hypotheken zijn afgesloten. De totale waarde van deze hypotheken is 106 miljard euro. Ten opzichte van 2018 is het aantal afgesloten hypotheken ruim 10 procent gestegen. De stijging in het aantal afgesloten hypotheken is vooral toe te schrijven aan het aantal oversluitingen. Vanwege de lage hypotheekrente is het voor veel woningbezitters gunstig om een hypotheek over te sluiten tegen gunstiger voorwaarden. Ook zijn er steeds meer mensen met een tweede hypotheek. De hypotheekrente ligt historisch laag.

Mensen die in het verleden een hypotheek hebben afgesloten merken het verschil in de rente aanzienlijk. Daarom is het voor hen gunstig om een hypotheek over te sluiten. Met name gepensioneerden hebben in 2019 besloten om hun hypotheek over te sluiten. Onder deze groep hypotheeknemers zijn veel mensen die aanzienlijk hogere hypotheekrentes hadden dan de rentes waartegen je in 2019 en 2020 een hypotheek kunt afsluiten. Ook sloten veel gepensioneerden hun aflossingsvrije hypotheek over. Voor deze oversluitingen werden 13.100 aanvragen ingediend. Dat is een stijging van 147 procent ten opzichte van 2018.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!