Technisch Werken

In 2018 zijn bijna 70.000 bouwvergunningen afgegeven

Het afgelopen jaar zijn volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek in totaal ongeveer 70.000 bouwvergunningen afgegeven. Dit is volgens het CBS een aantal bouwvergunningen dat overeenkomt met het aantal bouwvergunningen dat in 2017 werd afgegeven. Het CBS geeft daarmee aan dat het aantal verstrekte bouwvergunningen in Nederland nog niet op het niveau is beland van vlak voor de economische crisis. In de periode voor de economische crisis werden er tussen 2000 en 2008 gemiddeld 80.000 vergunningen per jaar verleend voor nieuwbouwwoningen.

Het aantal vergunningen voor nieuwbouwwoningen geeft een belangrijke indicatie van het aantal woningen dat de komende twee jaar zal worden gebouwd. Nu het aantal bouwvergunningen voor nieuwbouwwoningen ongeveer gelijk is gebleven in 2018 ten opzichte van 2017 zal ook de drukte in de woningbouw ongeveer gelijk blijven het komende jaar. Gemiddeld zit tussen de verstrekking van een bouwvergunning en de oplevering ongeveer twee jaar tijd. In totaal werden er in 2018 in Nederland 66.000 nieuwbouwwoningen in Nederland opgeleverd.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!