Technisch Werken

In 2018 werden 7.140 Europese octrooiaanvragen ingediend door Nederlandse bedrijven

Het afgelopen jaar werd een record aantal octrooiaanvragen ingediend door Nederlandse bedrijven. In totaal werden vorig jaar 7.140 Europese octrooiaanvragen ingediend. Dit is het hoogste aantal octrooiaanvragen dat Nederland ooit heeft gedaan volgens het Europees Octrooibureau (EOB). Het bericht over de octrooiaanvragen werd dinsdag 12 maart 2019 door het EOB bekend gemaakt. Ook ten opzichte van 2017 werd een groei in het aantal octrooiaanvragen genoteerd.

Ten opzichte van 2017 was er een stijging van 1,4 procent gemeten. Als men kijkt naar het aantal octrooiaanvragen per hoofd van de bevolking dan staat Nederland op de tweede plaats. Dat maakt Nederland tot “een van de innovatiefste landen ter wereld” aldus EOB-voorzitter António Campinos. Als men kijkt naar het totaal aantal octrooiaanvragen dan staat Nederland op plaats acht in de wereld. De Verenigde Staten staan met 43.621 aanvragen op de eerste plek. Naast de VS dienen ook Duitsland en Frankrijk meer octrooiaanvragen in als men kijkt naar absolute aantallen. Duitsland diende in 2018 in totaal 26.734 octrooiaanvragen in en Frankrijk in totaal 10.317 het afgelopen jaar.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!