Technisch Werken

In 2017 zijn ruim 3 miljoen zonnepanelen geplaatst in Nederland

Het afgelopen jaar zijn er in Nederland veel zonnepanelen geplaatst. In totaal zouden volgens het Nationaal Solar Trendrapport 2018 ruim 3 miljoen zonnepanelen zijn aangebracht op daken en andere constructies. Dat is een stijging van 60 procent ten opzichte van het aantal zonnepanelen dat werd geplaatst in 2016. Het Nationaal Solar Trendrapport 2018 werd op woensdag 24 januari 2018 gepubliceerd.

Energietransitie en klimaatneutraal
Volgens onderzoeksbureau Good! komt de stijging in het gebruik van zonnepanelen door het steeds groter wordende bewustzijn van consumenten en bedrijven met betrekking tot de energietransitie. Mensen krijgen in de gaten dat de energietransitie noodzakelijk is om een klimaatneutrale of een CO2 neutrale maatschappij te realiseren. Naast deze bewustwording zijn uiteraard ook subsidies een belangrijk aspect waardoor bedrijven meer investeren in het plaatsen van zonnepanelen.

Twaalf miljoen zonnepanelen
De energietransitie in Nederland uit zich vooral in de grote hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst zijn op woningen en bedrijfspanden. Inmiddels zouden er in Nederland meer dan twaalf miljoen zonnepanelen geplaatst zijn. Deze zonnepanelen zouden piekvermogen van 3000 megawatt kunnen leveren. Dit vermogen is goed voor 2,2 procent van de totale Nederlandse elektriciteitsproductie. Er worden echter steeds meer zonnepanelen geplaatst waardoor ook het elektrisch vermogen dat opgewekt wordt uit zonne-energie wordt vergroot.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!