Technisch Werken

In 2017 werd bijna 350 miljoen ton plastic geproduceerd

De plastic afvalberg in de wereld neemt steeds verder toe in 2017 werd al voor ongeveer 350 miljoen ton plastic geproduceerd wereldwijd. Het grote probleem van plastic is dat dit materiaal nauwelijks biologisch afbreekbaar is. Dat betekent dat er alleen maar meer plastic afval komt. Het verbranden van plastic is zeer schadelijk voor het milieu en de atmosfeer. Gelukkig zijn er steeds meer startups en ook gerenommeerde bedrijven die zich bezig houden met het bedenken van oplossingen voor plastic afval. Zo zijn er bedrijven die het plastic hergebruiken en recyclen. Ook zijn er machines ontwikkelt waarmee plastic afval omgezet kan worden in een soort brandstof.

Ook in Nederland is men hier mee bezig. Toch is voorkomen beter dan genezen op dit gebied. Uiteindelijk moet er geen plastic verpakking worden geproduceerd zodat er ook geen plastic afval ontstaat. Vanuit Europa wordt hier ook op aangestuurd door het gebruik van plastic vorkjes, lepeltjes en rietjes te verbieden bij snackbars. Het is een kwestie van tijd voordat ook plastic bakjes zullen verdwijnen uit de snackbars. Ook andere sectoren zouden zich in deze ontwikkeling moeten mengen zodat er in de breedte minder afval van plastic ontstaat.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!