Technisch Werken

Hypotheken met rentevaste periode van 30 jaar in 2020 voor het eerst onder de 2 procent

Het jaar 2020 wordt een bijzonder jaar als het gaat om de hypotheekrente. In de tweede maand van dit jaar is een nieuw gemiddeld laagterecord bereikt op het gebied van hypotheekrente. Gemiddeld ligt de rente voor hypotheken met een looptijd van dertig jaar onder de twee procent. Dit heeft Van Bruggen Adviesgroep in een maandag 10 februari 2020 bekend gemaakt in een rapport. Volgens de adviesgroep is de hypotheekrente voor deze lange hypotheektermijn nog niet eerder op zo’n laag percentage terecht gekomen.

Momenteel zou de gemiddelde hypotheekrente voor een hypotheek met een looptijd van dertig jaar momenteel op 1,99 procent liggen. Sommige hypotheekverstrekkers zouden zelfs een rente berekenen van 1,85 procent of 1,89 procent voor een periode van dertig jaar. Er zou hierbij wel sprake zijn van hypotheken die vallen onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hypotheken die onder de NHG vallen hebben vaak een lagere rente omdat deze garantie een deel van de risico’s dekt van de hypotheeknemer. De gemiddelde rente voor hypotheken zonder NHG ligt op 2,45 procent. Van Bruggen Adviesgroep verwacht dat de hypotheekrente op korte termijn nog wel laag blijft. Wellicht komen er nog een paar kleine renteverlagingen voor hypotheekrentes met lange rentevaste periode.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!