Technisch Werken

Huizenprijzen sterk gestegen in december 2016 volgens CBS en Kadaster

December 2016 was een goede maand voor de woningmarkt. In die maand zijn de prijzen van woningen in Nederland het sterkste gestegen ten opzichte van de maand mei in het jaar 2002. In de maand december waren koopwoningen in Nederland gemiddeld 6,7 procent duurder dan in dezelfde maand in 2015. Deze gegevens werden vrijdag 20 januari 2017 bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Heel 2016 was overigens een goed jaar voor de waarde van de woningen in Nederland. Gemiddeld zijn afgelopen jaar de prijzen van woningen met vijf procent gestegen. De afgelopen jaren laten de huizenprijzen een stijging zien. Het dieptepunt van de woningmarkt was in juni 2013 toen waren de prijzen van woningen in Nederland het laagste in tijden. Nu zijn de prijzen van woningen weer in de lift. Ten opzichte van het dieptepunt zijn de woningprijzen in Nederland weer ongeveer 14 procent duurder geworden. Ondanks dat zijn de woningprijzen nog altijd onder de gemiddelde woningprijs van augustus 2008. In die maand stonden de woningprijzen nog elf procent hoger dan het huidige niveau. In 2008 waren de prijzen van woningen op het hoogste niveau ooit in Nederland.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!