Horeca en voedingsmiddelenbranche: gooi geen voedsel weg maar deel het uit!

De horeca en de voedingsmiddelensector hebben een belangrijke rol in de coronacrisis. Sinds het uitbreken van de crisis zijn een aantal dingen duidelijk geworden. Allereerst kunnen mensen niet op grote schaal samenkomen waardoor ook de horeca ernstig lijd onder de gevolgen van corona. Een ander punt dat duidelijk is geworden is dat mensen graag wat voor elkaar willen doen. Mensen maar ook bedrijven nemen hun verantwoordelijkheid. Dat betekent onder andere dat bedrijven hun dienstverlening aanpassen en dat mensen ook creatiever worden in hun consumentengedrag.

Bedrijven in de voedingsmiddelenbranche en horeca hebben te maken met specifieke problemen. Sinds de coronavirusuitbraak hebben veel ondernemers in horeca en voedselproductie geen enkel moment stil gezeten. Ze doen er alles aan om voedsel een nieuwe bestemming te geven. Het weggooien van eten wil iedereen voorkomen. Daardoor worden creatieve oplossingen bedacht. Sinds afgelopen weekend hebben zich al 1300 nieuwe restaurants aangemeld bij Thuisbezorgd. Dat zorgt er voor dat mensen eten thuis kunnen laten bezorgen. Ook andere initatieven zijn ontstaan zoals de website etenover.nl. Daar kunnen leveranciers aangeven wat ze in voorraad hebben en consumenten kunnen dan soep of ander eten bestellen. Op die manier kunnen consumenten eten krijgen tegen een nette prijs en kan men voorkomen dat eten massaal wordt weggegooid. Ook voedselbanken vervullen in de coronacrisis een belangrijke rol.