Technisch Werken

Honderden arbeidsplaatsen verdwijnen bij Tata Steel door fusie vanaf 2018

Inmiddels is bekend geworden dat de fusie tussen Tata Steel en ThyssenKrupp doorgaat. In Nederland is er veel overleg gevoerd over deze fusie en vooral over de gevolgen die deze fusie heeft voor de werkgelegenheid bij het voormalige Hoogovens dat nu in handen is van het Indiase Tata Steel. Toen duidelijk werd dat er in Nederland ‘slechts’ een paar honderd arbeidsplaatsen zouden verdwijnen zijn de vakbonden toch akkoord gegaan met de fusieplannen.

Arbeidsplaatsen verdwijnen
Er zouden maximaal 400 arbeidsplaatsen bij Tata Steel Nederland verdwijnen door de fusie met ThyssenKrupp. Toch waren er ion eerste instantie grote zorgen bij de werknemers, de ondernemingsraad en de vakbonden. De toezegging is gedaan dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Dat betekent bijvoorbeeld dat de banen verdwijnen door natuurlijk verloop en dat bijvoorbeeld tijdelijke contracten niet zullen worden verlegd.

Toezegging OR en vakbonden
Door deze toezeggingen zijn de werknemers van beide staalproducenten toch akkoord gegaan met de fusie. Afgevaardigden van het personeel in de vorm van vakbonden en de ondernemingsraad hebben hun instemming gegeven toen ze volgende garanties kregen over werkgelegenheid en toekomstige investeringen. De ondernemingsraad van Tata Steel Nederland had vrijdag 29 juni al haar instemming gegeven voor de fusie. Daardoor kwam de samensmelting een stuk dichterbij.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!