Technisch Werken

Herstel oliemarkt hielp Chevron aan winst eind 2016

Het Amerikaanse oliebedrijf Chevron heeft afgelopen kwartaal weten te profiteren van aantrekkende olieprijzen. Ook de kostenbesparingen die de oliemaatschappij heeft doorgevoerd heeft er voor gezorgd dat het bedrijf er financieel beter voor kwam te staan. Chevron behaalde zelfs winst in het laatste kwartaal. Dit heeft het bedrijf vrijdag 27 januari 2017 gemeld. In 2016 was het bedrijf eerder in de rode cijfers terecht gekomen.

Het vierde kwartaal van 2016 behaalde Chevron een nettowinst van 415 miljoen dollar. Dit is omgerekend 388 miljoen euro. In het vierde kwartaal van 2015 had het bedrijf nog een tekort van 588 miljoen dollar. Vergeleken met een jaar eerder steeg de omzet van Chevron van 28 miljard naar 30 miljard dollar. In 2016 was er echter wel sprake van een enorme daling van de olieprijs. Dat heeft Chevron ook gemerkt. Met name in de eerste helft van 2016 was er sprake van een overschot aan olie op de oliemarkt. Dat zorgde er voor dat de olieprijzen aanzienlijk zijn gedaald. Bedrijven die afhankelijk zijn van deze olieprijzen hadden het in 2016 zwaar. Ook Chevron had het zwaar in de eerste kwartalen van 2016.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws