Technisch Werken

Grootste cao-loonstijging in 10 jaar in het derde kwartaal van 2019

De cao-lonen zijn in het derde kwartaal van 2019 met 2,6 procent gestegen. Dat is de grootste loonstijging in tien jaar volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De cao-lonen zijn in verschillende sectoren aanzienlijk toegenomen. Het CBS geeft aan dat met name in de bouwnijverheid de cao-lonen sterk zijn gestegen in het derde kwartaal van 2019.

De loonontwikkeling in de bouw heeft er volgens het CBS voor gezorgd dat de cao-loon inclusief bijzondere beloningen per uur is gestegen met vier procent. Naast de bouwsector heeft ook de horeca een aanzienlijke stijging gehad in de cao-lonen. In deze sector stegen de cao-lonen met 3,7 procent in het derde kwartaal van 2019. Bij de sectoren particuliere bedrijven en overheid stegen de lonen met 2,7 procent. Sommige sectoren hadden geen sterke cao-loonstijging. Zo bleef de cao-loonstijging bij gesubsidieerde instellingen zoals ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en gehandicaptenzorg achter. In deze sectoren steeg het cao-loon gemiddeld met 2,1 procent.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!