Technisch Werken

Groningers vragen in 2015 massaal subsidie aan voor het energiezuiniger maken van woningen

In Groningen zijn huizeneigenaren druk bezig met het energiezuiniger maken van hun woningen. Inmiddels hebben al meer dan tienduizend Groningse huiseigenaren in het aardbevingsgebied een subsidie aangevraagd. Met de subsidie kunnen de Groningers hun woningen energiezuiniger maken. Deze regeling is in november 2014 ingegaan. Met deze regeling wil de overheid gedupeerde uiteigenaren in het aardbevingsgebied in Groningen tegemoet komen.

Voor wie is de subsidie precies bedoelt?
Niet iedereen in Groningen kan in aanmerking komen voor de subsidie. De overheid heeft elf Groningse gemeenten aangemerkt waaronder Delfzijl, Bedum en Appingedam. De huiseigenaren in deze gemeenten kunnen een subsidie van maximaal 4000 euro ontvangen. Deze subsidie kan worden aangevraagd bij  het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Zonnepanelen
Vooral zonnepanelen zijn populair bij de aanvragers voor subsidie. Daarnaast wordt ook geïnvesteerd in isolerend glas. Ook wordt de subsidie gebruikt voor combiketels met een hoog rendement. Ook het isoleren van muren, daken en glas is populair. Huiseigenaren kunnen ook een ‘slimme gebruiksmeter’ en een warmtepomp aanvragen.

Reactie van Technisch Werken
De subsidie is slechts een kleine tegemoetkoming. Veel woningeigenaren hebben echter meer de behoefte aan veiligheid en zekerheid dat de schade aan de woningen wordt vergoed en dat er niet meer schade ontstaat.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws