Technisch Werken

Groeiverwachting Duitse economie bijgesteld naar 0,9 procent in 2020

De Duitse Raad van Economische Experts heeft de economische groeiverwachting van Duitsland op woensdag 6 november 2019 bekend gemaakt. Uit dit bericht komt naar voren dat het land de groeiverwachting voor 2020 heeft verlaagd naar 0,9 procent. Verschillende media in Duitsland hebben het bericht vanuit de Duitse Raad verspreid. Het is duidelijk dat het niet goed gaat met de economie van Duitsland. In de maand maart van 2019 werd de economische groei over 2020 nog op 1,7 procent geraamd door de raad. Nu de economische groei met 0,8 procent naar beneden is bijgesteld wordt duidelijk dat de groeiverwachting over de Duitse economie eerst veel te optimistisch is geweest. De Duitse regering gaat echter nog uit van een economische groei van 1 procent over 2020.

Dat is nog niet heel erg fors maar wel optimistischer dan de groeiverwachting van de Duitse Raad van Economische Experts. De Europese Commissie gaat echter uit van een economische groei van 1,1 procent en het Internationaal Monetair Fonds gaat uit van 1,4 procent voor de Duitse economie. Volgens de media is het duidelijk dat de economie en industrie van Duitsland veel last hebben van de handelsoorlog tussen de VC en China. Ook de Brexit ontwikkelingen blijken niet gunstig voor de Duitse economie. De Duitse economie kromp daardoor in het tweede kwartaal en de verwachten sommige economen is dat er ook een krimp zal plaatsvinden in het derde kwartaal. Als dat daadwerkelijk gebeurd is er sprake van een recessie.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!