Technisch Werken

Groeicijfer Nederlandse economie in 2019 op 1,7 procent

De Nederlandse economie heeft het in 2019 lastiger gekregen dan afgelopen jaren. Het Centraal Planbureau gaat uit van een economische groei die ligt rond de 1,7 procent. Eerder had het CPB een dergelijk groeicijfer al benoemd en het lijkt er sterk op dat deze verwachting werkelijkheid gaat worden. Het groeicijfer is geen negatief nieuws maar zorgt er wel voor dat we met de neus op de feiten worden gedrukt. Aan een periode van een sterke economische groei kan langzaam maar zeker een einde komen. Dat blijkt nu ook wel weer.

De arbeidsmarkt trekt echter ook in 2019 nog sterk aan. Vooral in de bouw en de techniek is veel werk. In de installatietechniek en elektrotechniek staan veel vacatures open voor vakmensen die een bijdrage kunnen en willen leveren aan de energietransitie. Ook andere sectoren merken een tekort aan personeel. Denk hierbij aan de werktuigbouwkunde en de procesindustrie waar veel machinebouwers, onderhoudsmonteurs en specialisten in de mechatronica nodig zijn. Deze werknemers kunnen rekenen op voldoende werk de komende tijd.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws