Technisch Werken

Groei economie in Eurozone valt stil in derde kwartaal 2019

De economische groei in de eurozone van Europa lijkt langzamerhand tot stilstand te komen. Marktonderzoeker IHS Markit trekt deze conclusie op basis van cijfers over de activiteiten van inkoopmanagers. Deze activiteiten zijn weergegeven in een samengestelde inkoopmanagersindex. De inkoopmanagersindex geeft de bedrijvigheid in zowel de dienstensector als de industrie weer. De index stond in augustus nog op 51,9 punten en daalde naar 50,4 punten in september.

Dit indexcijfer is lager dan verschillende analisten hadden verwacht. Eerder hadden de analisten van persbureau Bloomberg gerekend op 52,0 punten. Dit persbureau ging dus uit van een stijging ten opzichte van augustus. Dat viel in de praktijk helaas tegen. Inmiddels staat het indexcijfer op het laagste niveau in zes jaar tijd. Toch is er nog net niet sprake van economische krimp. Een economische krimp is pas aan de orde als het indexcijfer onder de 50,0 punten terecht komt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws