Technisch Werken

Groei Duitse economie zwakt af in derde kwartaal 2016

In het derde kwartaal van 2016 is de Duitse economie minder sterk gegroeid dan in het kwartaal daarvoor. Dit werd bekend gemaakt door het Duitse statistiekbureau op dinsdag 15 november 2016. Duitsland is de grootste economie van Europa. De economie van onze zogenaamde oosterburen nam in kwartaal drie van 2016 toe met 0,2 procent ten opzichte van het tweede kwartaal.

In kwartaal twee werd nog een groei gerealiseerd van 0,4 procent. Gemiddeld hadden de economen rekening gehouden met een groei van 0,3 procent voor de Duitse economie. Er zijn verschillende oorzaken waardoor de economie in Duitsland minder hard groeit. Dit heeft onder andere te maken met de export die het gevolg is van de teruglopende wereldhandel. In Duitsland namen de bestedingen van consumenten en de overheid juist toe.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws