Technisch Werken

Goudprijs gestegen op woensdag 8 februari 2017

De prijs van goud is op woensdag 8 februari 2017 gestegen tot het hoogste prijsniveau in drie maanden tijd. Meestal stijgt de prijs van goud als beleggers hun geld willen investeren in een  waardevast materiaal. Dit gebeurt over het algemeen als er onzekerheid heerst op de financiële markt of omdat beleggers verwachten dat er meer onzekerheid komt in de beleggingswereld. Deze onzekerheid schijnen beleggers te ervaren doordat Donald Trump de nieuwe Amerikaanse president is geworden. Hij zorgt voor politieke ontrust en dat heeft gevolgen voor de economie. Goud wordt gezien als een vrij veilige belegging. Daarom investeren veel beleggers in goud in deze onzekere tijd. Dit heeft tot gevolg dat de goudprijs omhoog is gegaan.

Aan het einde van woensdagochtend stond de prijs van goud nog op 1235,85 dollar per troy ounce, dit komt overeen met een gewicht van 31,1 gram. In 2017 steeg de prijs van goud op dit moment al met 8 procent. De prijsstijging van goud lijkt parallel te lopen met de waardevermindering van de Amerikaanse dollar. De waarde van goud neemt toe en de waarde van de Amerikaanse dollar neemt juist af. Kenners van de markt beweren wel dat ok voor goud de vooruitzichten niet zeker zijn. Amerika is van plan om de rente te verhogen. Hierdoor zal de vraag naar edelmetalen minder worden. Ook goud is een bekend edelmetaal. Goud staat hoog in het periodiek systeem der elementen en is een corrosievast materiaal. Het edelmetaal is vooral bekend als toepassing in sierraden maar goud wordt ook in de techniek toegepast als materiaal. Zo wordt goud bijvoorbeeld toegepast in connectoren en hoogwaardige elektrische schakelaars.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws