Technisch Werken

Google gaat een onderzoeksteam voor kunstmatige intelligentie in Amsterdam onderbrengen vanaf 2018

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt een steeds belangrijker aspect binnen de technologische ontwikkelingen. Google houdt zich ook met kunstmatige intelligentie bezig op verschillende locaties in Nederland. Daarvoor heeft een Google Brain een team in Amsterdam onder gebracht. Google Brain is de afdeling binnen Google die gericht is op het onderzoeken en evalueren van kunstmatige intelligentie. Nal Kalchbrenner een AI-onderzoeker Google heeft het bericht over het vestigen van het nieuwe team bekend gemaakt op Twitter. De onderzoeker heeft aangegeven dat het team zich met name zal gaan richten op “uitdagingen in de kern van kunstmatige intelligentie”.

De onderzoekers van Google zullen niet een eigen kantoor krijgen. Het team zal in eerste instantie opereren van uit het Google-kantoor aan de Zuidas. De belangrijkste reden voor het onderbrengen van onderzoekers voor kunstmatige intelligentie op die locatie heeft te maken met de beschikbaarheid van talenten. Het is de bedoeling dat de talenten op het gebied van AI worden aangetrokken om naar deze locatie te gaan. Er zijn ook lokale academische instellingen en opleidingsinstituten die gebruik kunnen maken van de innovatieve slagkracht van het AI team van Google. Google hoopt ook dat innovatieve studenten op den duur hun team gaan verstreken. Zo ontstaat een wisselwerking op het gebied van innovatie tussen het bedrijf en de opleidingsinstituten. Kunstmatige Intelligentie wordt door Google heel belangrijk. Googletopman Sundar Pichai heeft kunstmatige intelligentie aan het begin van 2018 nog belangrijker genoemd dan de ontdekking van vuur en elektrotechniek.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!