Technisch Werken

German Naval Yards stapt naar rechter vanwege miljardenorder Damen 2020

De Duitse scheepsbouwer German Naval Yards (GNY) is het niet eens met de miljardenorder die Damen heeft binnengesleept voor de bouw van nieuwe marinefregatten. Dat staat in de Duitse zakenkrant Handelsblatt op maandag 20 januari 2020. Afgelopen week werd bekend dat het contract voor de bouw van fregatten getekend wordt met de Nederlandse scheepsbouwer Damen. Het bedrijf German Naval Yards wil echter dat het contract wordt geannuleerd. Het Duitse ministerie van Defensie zou GNY ten onrechte gepasseerd hebben.

Dat is tenminste de mening van GNY. Door het Duitse ministerie werden zevenduizend eisen gesteld aan scheepsbouwers die de opdracht wilden binnenslepen. Uiteindelijk kon German Naval Yards aan tien eisen niet voldoen. Het bedrijf uit Duitsland geeft aan dat de tien eisen waar ze niet aan kon voldoen niet als doorslaggevend beschouwd moeten worden. Daarom wil GNY via de rechter afdwingen dat ze alsnog in aanmerking komt voor de opdracht. Het gaat om een omvangrijk project. Het is de bedoeling dat Damen in totaal vier marinefregatten van het type Mehrzweckkampfschiff 180 (MKS 180) gaat bouwen voor het Duitse ministerie van Defensie. Daarvoor zou het bedrijf Damen in totaal 6 miljard euro ontvangen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!