Technisch Werken

General Electric legt focus op zorg, luchtvaart en energie van 2017

General Electric (GE) is een Amerikaans industriële concern dat zich bezig houdt met verschillende technologische sectoren. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal zal General Electric zich de komende tijd voornamelijk gaan toeleggen op de sectoren gezondheidszorg, energie en luchtvaart. Dit bericht maakte de krant bekend op basis van informatie van ingewijden.

Het bedrijf zou een groot deel van haar activiteiten willen afstoten waardoor sectoren meer aandacht kunnen krijgen. Zo zou het bedrijf haar transportdivisie willen afstoten en ook haar verlichtingstak zou het bedrijf graag willen verkopen. Verder zou GE ook haar meerderheidsbelang in oliedienstverlener Baker Hughes willen verkopen. Dit blijft echter nog bij woorden want het daadwerkelijke verkoopproces is nog niet in gang gezet.

De nieuwe topman John Flannery zou maandag 13 november 2017 waarschijnlijk duidelijkheid gegeven over de ingreep. Deze ingreep zou namelijk onder zijn leiding moeten worden uitgevoerd. Aan het einde van oktober kwam GE nog met een winstwaarschuwing.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws