Technisch Werken

Geen extra kans op koolmonoxide bij Nefit cv-ketels in 2018

De onafhankelijke onderzoeksorganisatie TNO heeft onderzoek gedaan naar de kans dat er gevaarlijke koolmonoxidegassen kunnen ontsnappen uit cv-ketels van fabrikant Nefit. Uit het onderzoek komt naar voren dat cv-ketels van Nefit niet aantoonbaar een groter risico op koolstofmonoxidevergiftiging bieden. Het onderzoek naar de mogelijkheid dat er koolstofmonoxide vrij komt tijdens het stookproces in de ketel werd gedaan omdat RTL Nieuws eerder in 2018 had aangegeven dat er problemen zouden zijn met de Topline-ketels van Nefit.

De TNO heeft tijdens het onderzoek onder andere gekeken naar het lekken van rookgassen van de ketel. Ook werd er gekeken naar het risico op brand. Verder werd er aandacht besteed aan de mogelijk dat er koolmonoxide door de ketel in de woning of het gebouw zou worden verspreid. De kans hierop is volgens TNO heel klein. Daarnaast is ook het risico op brand vrij gering. Dan moet de ketel echter wel voorzien zijn van een nieuwe brander. Nefit heeft van TNO te hogen gekregen dat het verstandig is om de oude branders is bestaande ketels te vervangen. Volgens TNO zijn er 128.090 van dit type cv-ketels verkocht in Nederland. Daarnaast zouden er vijftigduizend van dit type cv-ketel geëxporteerd zijn naar andere landen waaronder Duitsland en België.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!