Technisch Werken

Gaswinning Groningen mogelijk in 2020 al op veilig niveau

Het komende jaar zal de gaswinning in Groningen mogelijk gereduceerd worden naar een niveau dat ‘veilig’ wordt geacht. Op dit moment is minister Erik Wiebes van Economische Zaken bezig om de aanvullende maatregelen te laten uitwerken die het mogelijk maken om de gaswinning terug te schroeven. Dit heeft de minister geschreven in een brief die bij de Tweede Kamer is binnen gekomen. Volgens de minister kunnen de maatregelen ingrijpende gevolgen hebben op de gaswinning.

Een week geleden had de Gasunie al laten weten dat er mogelijkheden zijn om de gaswinning te reduceren tot 12 miljard kuub per jaar. Deze 12 kuub is het gaswinningsniveau dat Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) als een veilig niveau beschouwd. Door het reduceren van de gaswinning kan het risico op aardbevingen worden verkleint tot een “aanvaardbaar niveau” aldus SodM.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!