Technisch Werken

Fraude bij Imtech was omvangrijker dan gedacht

Imtech kwam in opspraak wegens een grote fraude. Deze fraude heeft er voor gezorgd dat het bedrijf uiteindelijk haar deuren moest sluiten. De fraude was groot maar volgens Het Financieele Dagblad is de fraude groter dan men eerder had gedacht. Dit maakte de krant donderdag 7 december 2017 bekend. Volgens bepaalde bronnen zou ook de top van het concern betrokken zijn geweest bij de fraude. Deze informatie komt naar voren uit nieuwe documenten die beschikbaar zijn gekomen.

Het Poolse dochterbedrijf van Imtech zou direct onder de top van Imtech in Goude hebben gestaan en niet onder het Duitse dochterbedrijf. Het Financieele Dagblad geeft aan dat in 2008 de aandelen waren overgedragen aan Royal Imtech. Toen zou ook de top van Imtech op de hoogte moeten zijn geweest van de contracten die Imtech Polen afsloot.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws