Technisch Werken

Ford mag gebruik maken van MEB-platform van Volkswagen vanaf 2019

Autoproducenten Volkswagen en Ford gaan meer met elkaar samen werken. Ze werken niet alleen samen op het gebied van de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s maar ook op het gebied van de ontwikkeling van elektrische auto’s. Beide autoproducenten zijn van mening dat deze ontwikkelingen van groot belang zijn voor de auto-industrie van de toekomst. Volkswagen heeft op het gebied van elektrisch rijden al een speciaal MEB-platform ontwikkeld. Dit MEB-platform wordt gebruikt voor de ontwikkeling van elektrische auto’s van Volkswagen. Door onderlinge afspraken mag nu ook autoproducent Ford van deze kennis en ontwikkelingen gebruik maken.

Er kunnen nu dus nieuwe automodellen worden ontwikkeld die volledig elektrische zijn door zowel Ford als Volkswagen. De langverwachte Volkswagen ID.3 maakt eveneens gebruik van dit platform. Het Duitse automerk Volkswagen heeft al langer de samenwerking opgezocht met andere automerken. Daarom had Volkswagen al eerder aangegeven dit platform te willen delen. Ford is nu het automerk waarmee dit platform wordt gedeeld. De eerste elektrische Ford op basis van de technologie van Volkswagen moet in 2023 in Keulen worden geproduceerd. Autoproducent Ford wil minimaal 600.000 MEB-voertuigen afleveren in de toekomst.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!