Technisch Werken

Fintechbedrijf Adyen gaat kortlopende kredieten verstrekken aan bedrijven vanaf 2018

Adyen is een Nederlands fintech bedrijf. Het bedrijf is actief in het betalingsverkeer en is betalingsverwerker. Op woensdag 13 juni 2018 werd bekend gemaakt dat het bedrijf plannen heeft om kortlopende kredieten te verstrekken. Het bedrijf heeft de bekendmaking gedaan kort na haar beursdebuut. Het fintechbedrijf wil doormiddel van het verstrekken van kortlopende kredieten de concurrentie aangaan met traditionele banken die ook kredieten verstrekken. Dit bericht werd door het Financieele Dagblad (FD) bekend gemaakt op basis van het prospectus.

Adyen zou concreet van plan zijn om creditcardbetalingen aan haar klanten voor te schieten. Momenteel maken een aantal grote bedrijven al gebruik van Adyen. Zo worden de diensten van dit fintech bedrijf onder andere gebruikt door bedrijven zoals Netflix, Coolblue en Uber. Als klanten van deze bedrijven betalen met een creditcard kan de uitbetaling wel een week tot twee weken op zich laten wachten. Adyen is van plan om deze bedragen te gaan voorschieten. Door deze dienstverlening zullen bedrijven eerder hun geld ontvangen. Deze dienstverlening kan er voor zorgen dat de band tussen Adyen en haar klanten wordt versterkt. Over de voorfinanciering wordt wel een bepaalde rente gerekend en dat vorm een extra inkomstenbron voor het bedrijf. Als bedrijven gebruik willen maken van deze betaalservice zullen ze eerst een bankrekening moeten openen bij het fintechbedrijf.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Geplaatst in Nieuws